Soma Davası ara kararında ilk adım atıldı: Alp Gürkan hakkında inceleme

Soma’da 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği katliamın davasında madenci ailelerinin avukatlarından Denizer Şanlı’nın talebi doğrultusunda “Bu holdingin patronu benim” diyen Alp Gürkan’ın 1 numaralı sanık olarak davaya eklenmesi kabul edilmişti. Mahkemenin ara kararında verdiği talimatlarla ilgili yazıların Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşmasıyla soruşturma için iki çalışma birden yapıldı ve Gürkan ile ilgili inceleme başlatıldı.

Daha önce yürüttüğü soruşturmalarda “Gürkan’ın yargılanmasına gerek olmadığına” kanaat getiren başsavcılık, yeni bilgiler ve ifadeler doğrultusunda dava açmaya karar verirse Gürkan hakkında hazırlanan ek iddianame ana dava ile birleştirilecek.

Maden ocağı ve şirkette arama

Öte yandan üçüncü duruşmanın ardından savcılık bir kez daha katliamın yaşandığı maden ocağında ve şirket merkezinde arama yaptı. Aramalarda daimi nezaretçi olduklarını duruşmada öğrenin kişilerle ilgili defterlere el koydu. Bu defterlerin, flash belleğe yüklenen kayıtları da yine savcılıkça incelenip mahkemeye gönderilecek.