Suriyeli tarım işçisi cinayeti sanıklarına müebbet istendi

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)- ADANA'da tarım işçiliği yapan Suriyeli Muhammed Mustafa'yı öldürdükleri öne sürülen 4'ü tutuklu 5 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşayan Muhammed Mustafa (19), Kemal Ahmet (21) ile Ahmet Habaş (35), ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, merkez Seyhan İlçesi'nin Gülbahçesi Mahallesi'ne yerleşti. Tarım işçiliği yapan Suriyeliler, 4 Temmuz'da işçi başı Emel Kılıç'ın organize ettiği grup ile birlikte domates toplamak için Yumurtalık İlçesi'ne gitti. Yolculuk sırasında Suriyeli Ahmet Habaş ile şoför Özcan Sevinç (25) arasında tehlikeli araç kullanma yüzünden tartışma yaşandı.
 
AV TÜFEKLERİYLE ATEŞ AÇTILAR
Dönüş yolunda Obalar Caddesi'nde aracı durduran Özcan Sevinç, işçi başı Emel Kılıç ile kadın ve Türk işçileri araçtan uzaklaştırdı. Sevinç ve çağırdığı kişiler bıçak ve av tüfekleriyle Suriyelilere saldırdı. Çıkan kavgada av tüfeğiyle vurulan Suriyeli Muhammed Mustafa götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti, diğer 2 yaralı Suriyeli ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan katil zanlısı Musa Sevinç (18) ile amcasının oğlu Özcan Sevinç, Renas Sürer (24) ve İbrahim Sürer (22) tutulandı, Vedat Kılıç (21) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
İDDİANAME TAMAMLANDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, şüphelilerin tasarlayarak eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, 5 şüpheli hakkında 15 yıl ile ağırlaştırılmış ömür boyu arasında değişen hapis cezaları istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.