(16) ESP: Çalışma Bakanı istifa etmelidir

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Merkezi, Tuzla'da Ada Tersanesi'nde meydana gelen patlama ve 2 işçinin yaşamını yitirmesi üzerine yaptığı açıklamada, iş cinayetlerinden AKP Hükümetinin sorumlu olduğunu kaydetti. ESP, 'Çalışma bakanı istifa etmelidir' dedi.

ESP Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi;

"Gün geçmiyor ki, tersanelerden, fabrikalardan, maden ocaklarından, inşaatlardan, barajlardan işçilerin ölüm haberleri gelmesin. Dün Erzurum, Adana, İstanbul, Eskişehir'de işçilerin ocaklarına kor düştü. Bugün iki işçinin daha ocağına kor düştü.

Tuzla'da Ada Tersanesi'nde işçiler çalışırken gaz sıkışması sonucu gemide patlama meydana geldi ve 2 işçi yaşamını yitirdi.

AKP hükümetinin Çalışma Bakanı için büyüyen iş cinayetleri rakamları birer istatistik. İşçi ve yakınları için yıkım ve gözyaşıdır. Patronlar için işyerinde çalışanlardan iki işçinin envanterden düşülmesidir.

İş cinayetleri kapitalist kar hırsının sonucudur. Kuralsız işçi çalıştırma, taşeron sistemi işçileri ölüme terkediyor. Patronlar ve sermaye için temel amaç daha fazla kar elde etmek olunca işçinin yaşamının değeri kardan sonra gelmektedir.

Kuralsız çalışmayı yasalaştıran, taşeron sistemini yaygınlaştıran, işçileri güvencesiz geleceğe sürükleyen sermaye sınıfı ve onun temsilcisi AKP hükümeti ölümlerden doğrudan sorumludur.

Ölümleri seyreden ve işçilerin yaşamını hiçe sayan Çalışma Bakanı istifa etmelidir.

Yaklaşan 1 Mayıs'a iş cinayetlerinin durdurulması ve sorumlularının yargılanması talepleriyle alanları dolduralım. İş cinayetlerinin hesabını soralım. İşçi düşmanı, emekçi düşmanı Çalışma Bakanı'nın istifasını talep edelim.

İş cinayetlerine karşı işçilerin acılarını paylaşalım, öfkelerini büyütelim. Hep birlikte iş cinayetlerine karşı işçilerin yaşamını savunmak ve işçi onuru için mücadele edelim."

Atılım Haber