OSTİM davası sürüyor, ciğerler yanıyor!

OSTİM’de 20 işçinin can verdiği facianın ardından, işyeri sahiplerinin ve sorumluların yargılandığı duruşmalar devam ediyor. Davanın görüldüğü mahkeme bu kez, 3 sanık hakkında “yalancı tanıklık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından açılan dava ile bu davanın birleştirilmesi talebini kabul etti. Bilirkişi raporu ise hâla yok.
 
OSTİM davasının 11. duruşması bugün Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan patlamalarda aralarında firma sahiplerinin olduğu, 3’ü tutuklu 9 kişinin yargılandığı davayı aileler yine takip etti. Patlamalarla ilgili bilirkişi raporu ise mahkemeye hâlâ ulaşmadı. Mahkeme Heyeti, 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanıklar Aydın Özkan, Ayhan Özkan ve Mustafa Cengiz hakkında “yalancı tanıklık ve görevi kötüye kullanma” suçlarından görülen davanın, bu davayla birleştirilmesi kararının kabul edildiğini açıkladı. Mağdurların avukatları, bilirkişi raporunun beklenmesini, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Birleştirilen davanın sanıklarının mahkeme huzurunda dinlenmesine, bilirkişi raporunun beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
 
‘VİCDANLARINIZ SIZLAMIYOR MU?’
 
Patlamada oğlunu yitiren Akgül Akkaya, duruşma sonunda izleyiciler bölümünden ayağa kalkarak sanıklara şu sözlerle seslendi: “20 kişinin öldüğü bu patlamadan dolayı hiç mi vicdanlarınız sızlamıyor?” Aylar boyunca duruşmaları izlemekten vazgeçmeyen ve iş cinayetlerinin hesabını sormak isteyen ailelerin üyelerinden biri olan Akkaya, Mahkeme Başkanı tarafından “susması” için uyarıldı. Bunun üzerine Akkaya, “Susarım, ama kavrulan bizim ciğerimiz” diye isyan etti.
 
‘BİLİRKİŞİ RAPORU NEREDE?’
 
OSTİM patlamalarında hayatını kaybedenlerin yakınları adına bu kez Volkan Özdemir bir basın açıklaması yaptı. Özdemir, gerçek sorumluların ortaya çıkarılmasını istediklerini söyleyerek, bilirkişi raporunun akıbetini sordu. Özdemir, bunca zamandır duruşmalarda yaşadıklarının, kendilerine acı, ızdırap ve elem dışında bir şey vermediğini vurguladı. Özdemir, buna rağmen duruşmaları takip etmeye devam edeceklerini söyledi.