(13) Konya BB: İşçinin sıkıştığı kanalizasyon KOSKİ'nin sorumluluk alanında değil

Konya'da, önceki gün kanalizasyon borusu döşenirken, toprak kayması sonucu bir işçinin yaralandığı olayın meydana geldiği bölgenin KOSKİ'nin sorumluluk alanında olmadığı bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kanalizasyon inşaatında toprak kayması sonucu bir işçinin yaralandığı olayın KOSKİ ile bir ilgisi bulunmadığı belirtilerek, "Konya Organize Sanayi Bölgesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün yetki alanı dışındadır. Söz konusu talihsiz kaza; Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin yapmış olduğu kanalizasyon ihalesini alan yükleniciye ait iş kazasıdır. Bu kazanın KOSKİ Genel Müdürlüğü ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu talihsiz kazadan dolayı Konya Organize Sanayi Bölgesi yöneticileri ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu gibi iş kazalarının bir daha yaşanmamasını temenni ederiz" denildi.

Olay, önceki gün saat 18.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Gümrük Müdürlüğü yakınlarında meydana gelmişti. Kanalizasyon inşaatında boru döşeyen işçilerden Hasan Hüseyin Tiryaki (45), çalışma sırasında dengesini kaybederek çukura düşmüş, bu sırada meydana gelen toprak kayması sonucu Tiryaki'nin ayakları toprak altında kalarak sıkışmıştı. Tiryaki, yaklaşık yarım saat süren çalışma sonucunda yaralı olarak bulunduğu yerden kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Haber X

İlgili Haber: Konya'da kanalizasyon çukurunda sıkışan işçi yaralandı