İşçi Meclisi panel-söyleşi dizilerinin ikincisi 29 Aralık Pazar günü UİS VE SINIF MÜCADELESİ Başlığıyla gerçekleştirilecek.
“Ulusal İstihdam Stratejisi, tümü birbiriyle bağlantılı 4 temel politika eksenine sahiptir. Bunlar;
1-Eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi,
2-İşgücü piyasasının esnekleştirilmesi,
3-Kadınların, gençlerin ve dezavantajlı grupların istihdamının artırılması,
4-İstihdam-sosyal koruma ilişkisinin güçlendirilmesi, olarak tanımlanmaktadır.
Burjuvazi işçi sınıfının tüm bölüklerine UİS gibi kapsamlı bir saldırı planını hayata geçirerek saldırıyor. Kıdem tazminati saldırısı da UİS saldırısının sadece bir ayağını oluşturuyor.
Sendikalar ve sol, bugüne kadar ve halen sadece 2. maddeyle sınırlı bir muhalefet yürütmektedir. 2. maddenin, taşeronluk, özel istihdam büroları, kısmi zamanlı çalışma, geçici çalışma gibi en parçalayıcı çalıştırma biçimlerinin yaygınlaştırılması ve temel çalıştırma biçimi haline getirilmesi itibarıyla UİS’in en vahşi yanlarından birini oluşturduğu doğrudur. Ancak UİS’de salt bunlarla sınırlı bir direniş de, mevcut çalışma biçimlerini ve elde kalan kısmi hak ve güvence sahibi işleri savunmakla sınırlı kalmaktadır.
İşçi Meclisi panel-söyleşisi 29 Aralık Pazar saat:14.00‘da İsmail Beşikçi Vakfı Toplantı salonunda gerçekleştirilecek.”