(13) İnşaat işçileri Boğaziçi köprüsünde eylem yaptı

İnşaat İşçileri Sendika Grişimi ve 1İstanbul Projesi'nde çalışıp Aralık ayından beri ücretlerini alamadıkları için şantiyeyi terketmeme eylemi yapan işçiler, bugün sabah saatlerinde Boğaziçi Köprüsü'nü kapatma eylemi yapmışlardı. Dün 3. Köprü inşaatında yaşanan iş cinayetinde hayatını kaybeden üç işçi için yapılan eylemde gözaltına alınan işçiler, saat 16:20 civarında serbest bırakıldılar. 

Daha sonra serbest bırakılan işçiler, eylemleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptılar. İşçilerin yaptıkları açıklamayı yayınlıyoruz:
 
İnşaat İşçileri Sendika Girişimi ve 1stanbul Projesi’nde çalışan işçilerle birlikte Boğaz Köprüsü’nde eylem yaptık. Dün 3. Boğaz Köprüsü’nün inşaatında yaşanan göçükte, üç işçi arkadaşımızı iş cinayetine kurban verdik. İki gün önce de Beylikdüzü’nde vinç devrilmesi sonucu iki işçi arkadaşımızı daha iş cinayetine kurban verdik. Emlak Konut’un yaptırdığı 1stanbul Projesi’nde 4 aydır ücretlerimizi alamıyoruz. İki gündür ücretlerimiz ve haklarımız için şantiyeyi terk etmeme eylemi yapıyoruz.
 
Bu gözü dönmüş saldırganlığı protesto etmek için bugün ( 6 Nisan) saat 12.40 Boğaziçi Köprüsü’nü trafiğe kapattık. Sermayenin doymak bilmez kar hırsı yüzünden her gün 2 inşaat işçisi arkadaşımız hayatını kaybediyor, inşaat işçisi arkadaşlarımızın başta ücretleri olmak üzere hakları gasp ediliyor.
 
İstanbul’un göbeğinde 3 işçi arkadaşımızı resmen katlettiler. Bu yaşanlar iş kazası değildir. Bu göz göre göre iş cinayetidir. Suriye ile savaş çığırtkanlığı yapanlar, göçün üstünde mahsur kalan arkadaşlarımızı saatlerce aşağı indiremediler. Bunun hiçbir biçimde açıklaması olamaz. Bundan sorumluları derhal hesap vermelidir. Başta Çalışma Bakanı olmak üzere sorumluları istifa etmelidir.
 
İşçi hayatına “ölü köpek” muamelesi yapanlara bunun hesabını soracağız. Bizim hayatımız bu kadar ucuz değildir! Hayatımız pahasına karlarına kar katanlar huzur bulamayacaklar, huzur vermeyeceğiz!
Bu eylemimizi 3. Boğaz Köprüsü inşasında yaşamını yitiren işçi kardeşlerimize ithaf ediyoruz.
 
İnşaat işçisi köle değildir!
Artık ölmek istemiyoruz.
İş cinayetlerine son!
 
İnşaat İşçileri Sendika Girişimi
06.04.2014