Somalı madenci ailelerinden Suruç kampanyası

Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği ve  Somalı madenci aileleri, Suruç Katliamı'nda hayatını kaybeden ve yaralanan gençlerin ailelerine destek olmak için bir dayanışma kampanyası düzenleme kararı aldı.

Dayanışma kampanyası çerçevesinde şu iki temel adım atılacak; öncelikle Suruç saldırısında yaşamını yitiren ve yaralanan gençlerin aileleriyle dayanışma içinde olmak ve yararılara yardım etmek, ikinci olarak da Suruç'ta katledilen gençlerin yapmaya çalıştıkları gibi Kobane’nin yeniden inşası için, eğitim materyalleri ve oyuncakların yerine ulaşmasını sağlama görevine destek olmak.

Bu çerçevede de  madenci aileleri ile SHD Soma Temsilciliği bir araya gelerek oyuncak ve eğitim materyalleri kampanyası başlattılar. Suruç Belediyesi’ne gönderilmek üzere hazırlanan destek materyalleri oyuncaklar, resim defterleri, boyama malzemeleri, okulda kullanılacak temizlik malzemeleri ve benzeri materyalleri içeriyor. Kampanya kapsamında toplanan materyaller, Rojava Dayanışma Derneği'nin belirttiği ve Suruç Belediyesi denetimindeki diğer yardım malzemelerinin toplandığı adrese yönlendirilmeye başlandı.  

YARALARINA MERHEM OLMAK İÇİN

Soma Katliamı'nda hayatını kaybeden bir madencinin annesi olan Gülsüm Çolak kendi ürettikleri zeytinyağını kampanya için getirerek, “Biz de yaralara zeytinyağı sürülür. Evimizden getirdim. Suruç’ta yaralanan gençlere götürün bunu. 301 madenci Soma'da katledildiğinde bizi unutmamışlar yanımızda olmuşlardı. Şimdi sıra bizde. Bu zeytinyağını yaralı gençlere götürün” dedi.

SOMA-SURUÇ DAYANIŞMASI

Suruç saldırısının gerçekleştiği günlerde madenci aileleri ve Soma halkının çocuklarına yönelik 3 haftalık bir yaz okulu çalışması yapmakta olan SHD Soma temsilciliği de aileler ile birlikte yürüttükleri dayanışma kampanyasına dair bir basın açıklaması yaptılar. Dernek üyeleri, Suruç’ta katledilen her bir insanı bizzat kendileri gibi gördüklerini ve asla unutmayacak ve unutturmayacaklarını ifade ederek şunları söylediler:

“Elbet vicdan sahibi Türkiye halkları bu katliama seyirci kalmayacak ve gerekli iradeyi gösterecektir. Ancak bizlere düşen görev, tıpkı Roboski'de, Soma'da ve Gezi'de olduğu gibi, bu ve buna benzer sistem tarafından yapılan katliamları hafızamıza kazıyarak sürekli gündemde tutmak ve gerekirse de bu uğurda yaşamımızı bu iradeye teslim etmektir. Ayrıca; sosyalist gençlerin Suruç'a götürdüğü dayanışma malzemelerinin yerlerine ulaşması için, o meyve fidelerine can suyu verilmesi için nöbetin devam edeceğini dostlarımız kadar, insanlığa ait ne varsa düşman olanların da bilmesini istiyoruz.”

SHD Soma Temsilciliği ve madenci aileleri Suruç saldırısında ağır yara alıp halen tedavisi süren gençleri yanlız bırakmamak ve tedavi süreçlerine destek olmak için İstanbul’daki hastanelerde nöbet tutan SHD İstanbul’dan arkadaşları ile irtibatı sürdürüyorlar.