Tramvay yolunda ölen işçi için eşi ve oğlu dava açtı

Tramvay yolunda çalışırken kazada ölen Büyükşehir Belediyesi işçisi Mustafa Ulutürk’ün ailesi, “Gerekli güvenlik önlemleri alınmamıştı” diyerek sorumlu yöneticilerden şikâyetçi oldu, dava açtı

Büyükşehir Belediyesi işçilerinden Mustafa Ulutürk, tramvay yolunda temizlik yaparken bir kamyonetin çarpması sonucunda 2015 yılında hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili açılan davada, Ulutürk’ün eşi ve oğlu belediye şirketi ve Estram’dan da gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Hazırlanan iddianame sonrasında belediye şirketi yöneticisi M.S. ve Estram yöneticisi T. G. hakkında da 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mustafa Ulutürk’ün oğlu Sefa Ulutürk ile eşi Hayrinüsa Ulutürk, belediye şirketi Espark ‘ın yöneticisi ile Estram yöneticisini mahkemeye verdi. Belediyenin iki şirketinin müdürü 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor. Söz konusu kaza 9 Ağustos 2015 tarihinde gece saat 21.30 sıralarında gerçekleşmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin Espark temizlik şirketinde görevli Mustafa Ulutürk, Emek Mahallesi Ertaş Caddesi’nden geçen tramvay hattını temizlerken, kendisine Ü.K’nin kulandığı kamyonet çarpmış ve Ulutürk ağır yaralanmıştı. Ulutürk hastanede hayatını kaybetmişti.

“GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMADI” İDDİASI 
Mustafa Ulutürk’ün eşi Hayrinüsa Ulutürk ile oğlu Sefa Ulutürk, Büyükşehir Belediyesi ile belediye şirketlerinden Espark’ın sorumlu müdü- rü M.S. ile Estram’ın idari müdürü T.G.’nin ve kamyonet sürücüsü Ü.K’den şikayetçi olarak dava açtı. Eski- şehir 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanılan davada Büyükşehir Belediyesi’nin yöneticileri hakkında gerekli güvenlik tedbirlerini almadıkları iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

“KAZADAN SONRA LAMBALAR TAKILDI” 
Hayatını kaybeden babasının tramvay yolu temizliğinde çalıştığını belirten Sefa Ulutürk, “Babam ve arkadaşları hiçbir önlem alınmadan kötü koşullarda çalışıyorlardı. Kazadan sonra temizlik araçlarına lambalar takıldı” diye konuştu. Olayla ilgili dava devam ediyor.

2eylül