Polisden olağanüstü güvenlik önlemi
Halkevcilerin İçişleri Bakanlığı önünde eylem yapacağı haberini alan Ankara polisi adeta bakanlıklar civarını ablukaya aldı. Halkevleri Genel Merkezi önünde de çevik kuvvet ekipleri bekleten Ankara Emniyeti, eylemi yaptırmamak için adeta ellerinde gelen her şeyi yaptı. Buna rağmen 8 Halkevci İçişleri Bakanlığı önüne giderek eylemlerini gerçekleştirdiler.

Naimi gördükleri yerde yumurtalayacaklar
“İdris papucu yarım çık dışarıya oynayalım”, “İdris seni yumurtaya boğarız” dövizleri taşıyan Halkevleri üyeleri, Erzurum’da yaşananların AKP’nin insana bakış açısını gösterdiği söyledi. Şahin’den bunun hesabını soracaklarını söyleyen Halkevciler, Bakan Şahin’den hesap sormak için görüldüğü yerde yumurta atacaklarını söylediler.Halkevcilerin son sözü ise, “Halkımıza sözümüz olsun Halkevleri, AKP'ye takla attıracak” oldu. Yanlarında getirdikleri darbukayı çalan Halkevciler “Sen oyna İdris sen oyna” diyerek Bakan Şahin’i halkın karşısında oynamaya davet ettiler.

Polis eylemin bitmesine izin vermedi
Yaptıkları eylemin ardından dağılacaklarını söyleyen Halkevcilere polis müdahale etti. Yaptıkları eylemin ve mizansenin ardından “Basın açıklamamız burada bitmiştir. Şimdi dağılıyoruz” deseler de polis “Dağılamazsınız” diyerek Halkevcileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan Halkevciler Terörler Mücadele Şubesi’ne götürüldüler.

Sendika.Org/Ankara 
" /> Taklacı bakana Halkevleri'nden cevap - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi

Taklacı bakana Halkevleri'nden cevap

İş kazası sonrası gittiği Erzurum’da bir kişiden takla atmasını ve oyun oynamasını isteyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Halkevleri tarafından protesto edildi. İçişleri Bakanlığı önünde yapılan darbukalı eyleme müdahale eden polis 8 kişi gözaltına aldı...

5 işçinin donarak öldüğü olay sonrası Erzurum’da inceleme yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şener dalga geçercesine bir kişiden oynamasını ve takla atmasını isteyince kamuoyunun tepkisini aldı. Yaşanan bu olayın ardından ise Mamak Halkevleri üyeleri İçişleri Bakanlığı’nın önünde darbukalı eylem yaptı. Eylemde 8 Halkevi üyesi gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldüler. Eylemin videosunu izlemek için tıklayınız...