İş kazalarının güvencesizleştirmenin bir sonucu olduğunu ifade eden kadınlar açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Ama biz kadınlar susmadık susmayacağız. İnsanca ve onurlu bir yaşam hakkımızı savunmak için harekete geçmeye, işçi, emekçi ve kadın düşmanlarına karşı her türlü meşru araçla doğrudan eylemleri yaygınlaştırmaya çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizler mücadele etmedikçe yeni hikayeler yazılacak harcında kan ve ölüm olan!” 

Kadınlar daha fazla iş kazası geçiriyor 
 
Türkiye’de sanayi makinelerinin tamamı erkek ve sağ elini kullanan işçilere göre tasarlandığı için iş kazası geçiren kadınların ve solakların oranı diğerlerine göre daha fazla.
 
 
 
 

Sendika.Org
 
Bir diğer eylem de Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası ve Bağımsız Metal İşçileri Sendikası tarafından gerçekleştirildi. Şehreküstü Meydanı’nda toplanan kalabalık, Fevzi Çakmak Caddesi’nden yürüyerek Kent Meydanı’na ulaştı. Grup adına açıklamayı yapan Bağımsız Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ayşegül Bozdağ, “1946’dan 2012 yılı sonuna kadar iş kazası cinayetlerinde ölenlerin sayısı 61 bin 886’ya ulaştı. Son 12 yılda 13 bin 209 işçi her yıl ise ortalama 1100 işçi ölmektedir” dedi. 
 
Focushaber 
" /> Bursa'da yanarak ölen kadın işçiler unutulmadı - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi

Bursa'da yanarak ölen kadın işçiler unutulmadı

Bursa Kadın Platformu dün (29 Aralık) Özay Tekstil’de 2005 yılında yanarak hayatını kaybeden 5 kadın işçiyi andı. 

Patronlar basit önlemleri maliyet unsuru olarak gördüğü için iş kazalarının meydana geldiğini belirten kadınlar, Bursa’da 2005 yılında Özay Tekstil’de yaşananları hatırlattı. 29 Aralık 2005 tarihinde beş kadın tekstil işçisi “işten kaytarmasınlar” denilerek tekstil atölyesi üzerilerine kilitlenmiş, çıkan yangında kadınların beşi de hayatını kaybetmişti.